Verhuizing

Afgelopen week hebben wij een deel van onze Bonte Bentheimer varkens moeten verhuizen. … Waarom?

Nou moeders de vrouw, de zeug, is drachtig. Dit betekend dat zij in verwachting is van biggen. En om haar en de ongeboren biggen wat rust te gunnen, moesten de mannen verhuist worden. De zeug heeft al haar energie nodig zodat haar lijf zich sterk genoeg heeft gemaakt voor de aanstaande geboorte van haar mogelijk 10 tot 15 biggetjes. Daarnaast hebben de biggen ook alle kracht en energie nodig om te groeien. Nu is de zeug alleen op de locatie Het Witte Veen, en ze lijkt hier geen enkele probleem mee te hebben…. alle ruimte voor haar alleen, al het stro in het nachthok voor haar alleen, maar bovenal al het eten voor haar alleen!!!

De beer en de 2 borgen hebben nu een prachtig stuk wei met schuil mogelijkheid aan de Kruisweg. Hier hebben zij alle ruimte om de hele dag te wroeten, te luieren, een modderbadje te nemen en uiteraard all-inclusieve… het eten wordt ook hier weer geserveerd. De mannen hebben het hier ook naar hun zin!

Naar verwachting zullen de biggen komende maand geboren gaan worden! Wanneer het zover is brengen wij jullie uiteraard weer op de hoogte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close