Welsumer kippen

De Welsumer kip, is net als de Bonthe Bentheimer, een oud Hollands ras dat oorsprokelijk uit Welsum komt. Dit ras stond en staat nog steeds bekend, om zijn buitengewone grote, donkerbruine gespikkelde eieren. Door de lage productie is de Welsumer kip niet of nauwelijks meer in een bedrijfsras. Wij van de Boerderij van Bertus en Riek vinden het een bijzonder mooie kip die ook heerlijke eieren leggen. De Welsumer hen is een redelijk groot kippenras, dat een donker bruine verenpakket heeft, de haan is goed herkenbaar aan zijn donker oranje hals, met mooi gevormde hanenkam.

De Welsumer kippen zijn van nature erg nieuwsgierig, zijn graag actief met scharrelen en daarnaast zijn ze ook nog behoorlijk waakzaam.

De Welsumer kippen krijgen bij de boerderij van Bertus en Riek meerdere malen per dag voer dat geoogst is van onze eigen akkerbouw. Daarnaast kunnen ze de hele dag door scharrelen, en is er altijd voer beschikbaar.

De Welsumer kip staat met name bekend om zijn bijzondere eieren die zij leggen. De Welsumer kip is het enige kippenras dat gespikkelde eieren leggen.

De hennen hebben bij de Boerderij van Bertus en Riek de hele dag toegang tot het legnesten. Hierdoor onstaat er meer rust in de verblijven, en wordt er weinig onder de dames gekakeld wie er nu aan de beurt is. De eieren worden meerdere keren per dag uit de legnesten geraapt, dit om schade aan de eieren te voorkomen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close