Akkerbouw

Techniek, zit bij (met name) de mannen van de boerderij van Bertus en Riek, volop in hun bloed. Dagelijks zijn zij bezig met techniek, het verbeteren van een werkproces, onderhoud aan het machinepark, nieuwe technische ontwikkelingen uitproberen.

De Akkerbouw, bestaat grotendeels ook uit Techniek. Niet alleen de mechanische machines die daarbij gebruikt worden, maar ook zeker de techniek om een uiteindelijke mooie oogst van de grond te kunnen halen is een hele kunst.

Wij, de Boerderij van Bertus en Riek, hebben +/- 4 hectare akkerbouw grond in gebruik, dit alles ligt binnen een straal van 1 kilometer vanaf de Boerderij.

Omdat er veel te vertellen is over de Akkerbouw die wij voeren, hebben wij een aantal pagina’s aan het onderwerp Akkerbouw toegevoegd. Dit omdat wij het heel leuk vinden om regelmatig nieuwe informatie met jullie willen delen. De manier waarop wij om gaan met onze gronden, producten die wij verbouwen, machine onderhoud, etc.

Het voorjaar is in de Akkerbouw de periode waarin veel moet gebeuren. Zo moet eerst de grond “losgemaakt” worden, zodat de zuurstof, mineralen en het faunaleven in de grond weer goed op gang komt. Vervolgens moet de grond zaai-klaar gemaakt worden, hierbij wordt er gezorgd dat de structuur van het bovenste gedeelte van de grond goed los/zacht is. Als de grond goed los is heeft het zaai- / pootgoed de kans om zich goed te kiemen zodat het vervolgens kan uitgroeien tot een plant.

Dit werk doen wij met name met trekkers, wel proberen wij door bijv. met dubbel lucht banden te rijden, de grond het minste te kneuzen/ plat te drukken. Ook het zaaien of planten van zaai en of pootgoed doen wij met de trekker, hierdoor kunnen we preciezer ons werk doen, hebben we minder verspilling van het zaaigoed, lichamelijk minder zwaar en tijdefficiëntie speelt hierbij ook een rol.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close