Aardappelen

De Aardappel is net als een paar andere gewassen, een product met een zeer hoog rendement. Er wordt één klein pootaardappeltje in de grond gestopt, en na een periode van een paar maanden en wat zorg en aandacht, kan het zijn dat er wel 5 tot 8 kilo aardappelen geoogst wordt van dat ene pootaardappeltje.

Aardappelen is een gewas dat relatief “weinig” aandacht nodig heeft. Het is belangrijk dat de grond waarin de aardappelen op gepoot gaat worden, los en luchtig is. Hierdoor krijgt de pootaardappel de kans op zich te ontkiemen en vervolgens uit kan groeien tot een aardappel plant.

Het planten van de pootaardappelen moet zorgvuldig gedaan worden, er moeten zo min mogelijk beschadigingen aan de pootaardappels komen. Hoe minder schade hoe meer kans op een grotere opbrengst. Wij hebben daar een tweerijige Hassia pootmachine voor.

Dit jaar hebben we de aardappelen in twee porties gepoot. Het eerste deel op 1 april en een deel op 25 april 2019. Dit hebben we gedaan zodat we onder andere de oogst ook wat meer verspreiden, en daardoor beter kunnen bewaren.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close