Aardappelen

De Aardappel is net als een paar andere gewassen, een product met een zeer hoog rendement. Er wordt één klein pootaardappeltje in de grond gestopt, en na een periode van een paar maanden en wat zorg en aandacht, kan het zijn dat er wel 5 tot 8 kilo aardappelen geoogst wordt van dat ene pootaardappeltje.

Aardappelen is een gewas dat relatief “weinig” aandacht nodig heeft. Het is belangrijk dat de grond waarin de aardappelen op gepoot gaat worden, los en luchtig is. Hierdoor krijgt de pootaardappel de kans op zich te ontkiemen en vervolgens uit kan groeien tot een aardappel plant.

Het planten van de pootaardappelen moet zorgvuldig gedaan worden, er moeten zo min mogelijk beschadigingen aan de pootaardappels komen. Hoe minder schade hoe meer kans op een grotere opbrengst. Wij hebben daar een tweerijige Hassia pootmachine voor.

Sinds enkele jaren verbouwen wij twee soorten rassen Aardappelen, de Frieslanders (ook bekend als de Vroege aardappel) en daarnaast een wat latere aardappel, de Carolus. Beide heerlijke aardappelen die heel divers ingezet kunnen worden, zowel koken, bakken, stampen als frituren.

.

Dagelijks zijn er bij ons aardappelen verkrijgbaar in het selfservice gedeelte van de Boeren Delicatessewinkel. (Met uitzondering van de zondag) Wij gebruiken geen enkele Chemische bestrijdingsmiddel, hierdoor mogen wij de aardappelen van ons eigen erf verkopen als onbespoten aardappelen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close