Groenten

Jaarlijks wordt er aan Het Witte Veen nummer 13, een moestuin voorbereid op het nieuwe seizoen. En jaarlijks is het meer dan dat wij met ons vijven op kunnen. Daarom hebben we sinds 2018 ook in de verkoopkramen verse onbespoten groenten liggen.

Elk soort Groente is natuurlijk een seizoensproduct, en niet zoals gesuggereerd wordt in de supermarkt een product dat het hele jaar te koop is. Ieder soort groente heeft zijn eigen periode waarin hij het beste groeit en de meeste voedingsstoffen af geeft. Afhankelijk van het klimaat.

De groentes die wij telen, groeien in volle grond en in de buitenlucht. Enkel zijn er een aantal gewassen die wat extra warmte nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de meloen, tomaat en komkommer, deze groeien dan in onze eigen broeikas.

Ook al onze groentes worden met veel liefde verzorgd, en krijgen geen chemische bestrijdingsmiddelen over zich heen of andere chemische middelen waardoor ze sneller van groeien of mooier van worden. Onze groentes zijn zoals ze ooit bedoelt waren, hierdoor smaken zij (h-)eerlijk.

Omdat het seizoensproducten zijn is onze aanbod dan ook maar beperkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close