Groenten

Jaarlijks hebben wij voor eigen gebruik een moestuin vol met groente. Enkele jaren hebben wij ook groente verbouwd voor de boerderijwinkel. Echter is de vraag groter dan wij het werk af kunnen krijgen en is de prijs die ontvangen kan worden niet in verhouden met de hoeveelheid arbeid die erin gaat zitten. Daarom hebben wij besloten om niet meer zo zeer groente te verbouwen voor de verkoop, alleen wanneer er te veel groentes zijn voor eigen gebruik zullen deze in de Boeren Delicatessewinkel gelegd worden. (Meestal de zaterdag, in de periode van juni/juli tot eind september)

Elk soort Groente is natuurlijk een seizoensproduct, en niet zoals gesuggereerd wordt in de supermarkt een product dat het hele jaar te koop is. Ieder soort groente heeft zijn eigen periode waarin hij het beste groeit en de meeste voedingsstoffen af geeft. Afhankelijk van het klimaat.

De groentes die wij telen, groeien in volle grond en in de buitenlucht. Enkel zijn er een aantal gewassen die wat extra warmte nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de meloen, tomaat en komkommer, deze groeien dan in onze eigen broeikas.

Ook al onze groentes worden met veel liefde verzorgd, en krijgen geen chemische bestrijdingsmiddelen over zich heen of andere chemische middelen waardoor ze sneller van groeien of mooier van worden. Onze groentes zijn zoals ze ooit bedoelt waren, hierdoor smaken zij (h-)eerlijk.

Omdat het seizoensproducten zijn is onze aanbod dan ook maar beperkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close