Voorjaar 2019

Ook dit jaar is het weer gelukt om uit de winterslaap wakker te worden. Het voorjaar betekend op de boerderij; Werk aan de Winkel.

Veel voorbereidingen; tijdens de winterperiode zijn wij net als de andere boeren in Nederland (Wereldwijd eigenlijk) bezig met alle voorbereidingen te treffen voor het komende jaar. Technisch onderhoud aan alle machines. Bouwplan maken voor het komende seizoen, wat hebben we nodig of gebrek aan, waar kunnen we dat het beste zaaien/planten, wat hebben we daar voor nodig, etc.

Zodra de zon steeds meer zijn warmte begint af te geven, droogt de grond ook mooi op van de winter periode. Wanneer de grond droger begint te worden, komt er ook weer een moment dat de grond het toestaat om met de trekker en de machines het land op te gaan. Dan begint voor de akkerbouw de tijd om weer volop aan de slag te gaan. Het streven is; op het moment dat de grond het toe staat, de grond zo goed mogelijk te bewerken, om vervolgens zo vlot mogelijk het zaai en pootgoed te zaaien/poten.

Vervolgens gaat er dan een periode komen van onderhoud aan het land, ervoor zorgen dat het onkruid uitblijft en dat daardoor de producten, in ons geval de tarwe, gerst en aardappelen zo mooi mogelijk op kunnen komen. Wanneer we ze met aandacht verzorgen zullen ze een mooi opbrengst geven. (Uiteraard is speelt het weer ook een grote rol, misschien wel de grootste rol)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close