Bossen Rogge Stro Vooruit bestellen!!

Ook dit jaar hebben wij weer Rogge verbouwd, het graan zal geoogst worden en uiteindelijk als voer worden gebruikt voor onze dieren. Echter geeft het gewas Rogge meer dan alleen het graan.

Het Stro, ofwel Rogge Stro genoemd, is zeer geschikt om te gebruiken voor het vlecht werk. De afgelopen jaren hebben wij behoorlijk wat imkers en vlechters blij kunnen maken met ons lange Rogge Stro. En ook dit jaar zouden wij het fijn vinden als een deel van het Stro gebruikt kan worden om bijv. korven van te vlechten.

Het oogsten van het stro, daar hebben wij hulp bij nodig, in ons dorp is een Dörsclub en ook dit jaar hopen wij weer op hun hulp te mogen rekenen. (Zie foto bovenaan) Voorgaande jaren/oogsten was ons Rogge Stro zeer sterk en lang zo rond de 120cm, dus zeer geschikt om te vlechten! En om dit jaar de vraag voor mooi lang Roggestro voor te zijn, hebben wij besloten dat u zich kunt inschrijven voor de bossen Rogge Stro.

De Oogst zal hoogstwaarschijnlijk in augustus plaats vinden. Mocht u bossen Rogge Stro willen bestellen dan kan dit door middel van een e-mail, wanneer u dan aan kunt geven hoeveel bossen u zou willen reserveren en u gegevens aan ons door geeft zullen wij u op de bestellijst zetten en zodra het zover is zullen wij contact met u opnemen.

Kortom: Ook dit jaar Rogge Stro beschikbaar voor vlechtwerk, gelieve vooruit te bestellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close