Wij zijn boer!

1 oktober 2019.

Wij, wij zijn boer! Een kleine boer maar wij zijn ook boer!

Met ons hele ziel en zaligheid zijn wij vol trots boer. Iedere dag op tijd ons bed uit om onze dieren te voeren, om ze na buiten te laten, om ze gezond groot zien te worden. Iedere dag werken wij voor onze dieren, voor onze gewassen, en onze voeding!

Ik heb getwijfeld over het feit of ik iets moest plaatsen op Facebook en onze website, dat gerelateerd is aan de demonstraties die vandaag gehouden worden door onze boeren, in den Haag. Toch denk ik dat het goed is dat ook wij, als kleine boer, hier aandacht aan geven. Wij staan niet met onze trekker op het maliveld in den Haag, nee wij blijven thuis. Maar wij delen wel de frustratie en het verdriet dat de boeren hebben die vandaag den Haag in rijden.

Iedere dag ben je druk en volop bezig om je boerenbedrijf in de benen te houden, de boer (en zijn gezin) lijdt onder de druk van de grote bedrijven, onder de druk van de consument, onder de druk van de regelgeving. Jaar in jaar uit produceer je mooie eerlijke prachtige producten, en probeer je je te houden aan alle regels die er zijn, en toch wordt het niet gewaardeerd…. je stinkt, maakt herrie, rijdt in de weg, bent altijd bezig, je bent lastig, zo wordt er vaak gedacht over onze boeren.
Is dit nu echt eerlijk? Nee ik, wij denken van niet.
Wij zijn net goed en wel een jaar bezig om officieel een boer te mogen en kunnen zijn hier in Nederland. En ook wij worden nu al op de feiten gedrukt dat het o zo moeilijk is om eerlijk onze kost te verdienen, met werk waar onze passie ligt.

Ik denk dat het goed is dat wij, als consument (want ja ik ben boer, maar ook consument) ons er van bewust gaan worden dat de boeren van Nederland zich helemaal te pletter werken voor een (h-)eerlijk producten, maar wij dat niet waarderen. We kopen toch bijna altijd het goedkoopste wat in de supermarkt ligt? Ongeacht het product: Het vlees uit Argentinië, de groentes uit zuid Europa, het brood met granen uit Amerika, ect ect….en waarom? De prijs! Dat is vaak de enige beweegreden waarom we een bepaald product kiezen.

Daarom wil ik u vragen, denk vanaf vandaag aan de boeren in uw eigen land!
Mopper ze niet af, want dat verdienen zij niet! Zij zorgen iedere dag voor het eten dat in uw maag terecht komt, wees ze dankbaar voor alles wat ze voor ons alle doen! Als u weer eens achter een trekker rijdt, toeter dan en steek uw duim 👍op ipv uw middelvinger! Neem eens een kijkje op een boeren bedrijf, en probeer in de supermarkt erop te letten waar uw producten vandaan komen!

Wees trots op de boer!
En laat het dan dan merken, ze verdienen het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close