Beer Can Chicken

In deze koude dagen van de winter is het heerlijk om even de tijd te nemen, om een fijne maaltijd op tafel te zetten. Daarom de Beer Can Chicken, of wel Bierblikkip.  (aan de hand van foto’s en beschrijving hopen wij dat u het gaat lukken om dit heerlijke recept ook eens te proberen)

Te beginnen met de ingrediënten: Hele kip (Het liefste de logische kippen van de Boerderij van Bertus en Riek, deze zijn goed van gewicht en daar is dit recept op gebaseerd) Naast de kip heeft u nodig: Olie (om de kip mee in te masseren), Diverse smaken kruiden (in dit geval hebben we gekozen voor een kant en klare smaak aroma, maar mag ook naar wens) een halve liter bier (In de winterperiode is het bruine bier zeer smakelijk, in de voorjaar of zomer de frissere bieren!) Uien (grof gesneden) Paprika(ook grof gesneden)  Knoflook & Citroen.

Om de kip op smaak te krijgen is het van belang om de kip in zijn geheel goed in te masseren met olie.

Zorg dat het blik bier voor de helft leeg is, het bier dat overblijft zal door de hitte van de oven deels verdampen en daardoor zal de smaak in de kip trekken.

Zorg dat de kip stevig op  het blik bier staat, en de poten ieders aan één kant van het blik. Zodat het blik en de poten als standaard functioneren. Plaats de kip met blik en al in de ovenschaal waar de grof gesneden groenten in liggen.

Heeft u een grote oven dan zou de kip hierin kunnen, anders de BBQ. De oven op 180 graden hete lucht, voorverwarmen.

Zet de ovenschaal met de BeerCanChicken onderin (anders zal die niet passen) en geef hem twee uur de tijd. Daarna is het aan u om hem op te peuzelen. Denk er aan het blik is erg warm en het overgebleven bier ook, dus verbrand u niet.

De Kip van het blik af halen en daarna in kleine delen uit elkaar snijden en dan vooral van genieten! Eetsmakelijk!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close